BKB Fönsterteknik Logo

BKB Fönsterteknik AB

Lillhagsparken 17D, 422 50 Hisings Backa

Göteborg/Hisingen
Mob. 0705-78 43 80
[email protected]

Fönsterrenovering Göteborg och Hisingen

Fönsterrenovering Göteborg

Fönsterreparation eller fönsterlagning - En åtgärd med många namn!

Hos BKB Fönsterteknik AB, där vi har specialiserat oss på fönsterrenoveringar sedan 1993, brinner vi för vårt arbete. Ett av de mest efterfrågade tjänsterna som våra kunder vänder sig till oss för är fönsterreparationer. Med över 20 års erfarenhet och dagliga lagningar av trasiga fönster, kan du känna dig trygg när du väljer BKB Fönsterteknik.

Varje träfönster är unikt på grund av sitt organiska material, men de har ofta liknande behov av service och underhåll. Fönsterrenovering är en nödvändig process för alla träfönster för att förhindra att de försämras till den grad att de måste kasseras, vilket vore beklagligt. Att kontakta BKB Fönsterteknik för fönsterlagning är därför en kostnadseffektiv lösning. Även fönster som ser mycket slitna ut kan ofta räddas med en enkel lagning. Du som kund är alltid välkommen att höra av dig till oss om du är osäker på vad som är bäst för dina fönster. I de flesta fall är fönsterreparation det mest lämpliga alternativet.

Underhåll som krävs för att förlänga fönstrets livslängd

Fönster är en kritisk komponent i varje byggnad, men de har också potentiella svagheter som kan leda till betydande skador över tid. En vanlig svag punkt uppstår där trä och metall möts i fönstrets konstruktion. Denna kontaktzon kan vara särskilt sårbar för rostangrepp, där metallens korrosion negativt påverkar träets struktur och integritet.

Utöver detta är otätheter i fönster, såsom springor, sprickor och flagor, en betydande orsak till problem. Dessa öppningar tillåter fuktintrång, vilket kan leda till röta och svampangrepp i träet. Med tiden kan detta försämra fönstrets strukturella styrka och funktion, vilket resulterar i dålig isolering och ökad energiförbrukning.

Hörn och kanter på fönster är särskilt utsatta för skador. De kan lättare samla fukt och är ofta de första platserna där tecken på slitage och skador blir synliga. Regelbunden kontroll och bra underhåll av dessa områden är avgörande för att förlänga fönstrets livslängd.

För att förebygga dessa problem är det viktigt att regelbundet underhålla och vid behov utföra en fönsterreperation av gamla fönster. Detta kan innebära att behandla träet med skyddande beläggningar, säkerställa att alla tätningar är intakta och reparera eventuella skador så snart de upptäcks. Genom att vara proaktiv kan du förlänga livslängden på dina fönster och göra din byggnads övergripande energieffektivitet och komfort bättre.

Även nya träfönster behöver regelbunden service

Även nya träfönster kräver regelbunden service för att bibehålla sin funktionalitet och estetik. Regelbunden service och fönsterrenovering från starten kan förebygga allvarliga skador såsom röta och omfattande rostskador, som annars kan bli svåra och kostsamma att reparera.

Vid fönsterrenovering ska du vara medveten om att varje träfönster är unikt och kräver individuell behandling. Regelbunden underhållning tar hand om potentiella problem som kan uppstå, vilket kan förlänga livslängden på dina fönster och bevara deras färg och funktion.

Ett välunderhållet fönster bidrar inte bara till byggnadens utseende utan är också avgörande för att minska energikostnaderna. Korrekt isolering är nyckeln, även den minsta springan kan ha stor inverkan på värme- och kylförluster. Typen av glas i fönstret spelar också en viktig roll för energieffektivitet. Termoglas eller lågenergiglas, till exempel, kan göra en stor skillnad i att bibehålla inomhustemperaturen och minska energiförbrukningen.

Vi på BKB Fönsterteknik AB är här för att erbjuda professionell rådgivning och service. Vi kan hjälpa dig att identifiera dina fönsters specifika behov, vare sig det gäller rutinmässigt underhåll, reparation, eller renovering. Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa till med att bevara och förbättra dina fönster.

Mer än bara fönsterrenovering med BKB Fönsterteknik AB

På BKB Fönsterteknik AB erbjuder vi ett brett spektrum av tjänster utöver vår expertis inom fönsterrenovering. Om du behöver hjälp med att installera nya fönster i din fastighet, står vi redo att assistera dig. Vår erfarenhet sträcker sig till montering av både fönster och dörrar i en mängd olika material, inklusive trä, plast och aluminium.

Vi renoverar gamla fönster och återställer de till toppskick. Med lång erfarenhet garanterar vi ett arbete av hög kvalitet vare sig det gäller att förnya dina fönsters utseende genom målning eller att återställa fönstren till deras tidigare skick. Varmt välkommen att kontakta oss för ditt nästa projekt – vi ser fram emot att hjälpa dig!

Vi renoverar och tar hand om fönster i Göteborg med omnejd och återställer fönstren till sin forna glans.

Fönsterrenovering för företag som privatperson

Hos BKB Fönsterteknik AB har vi erfarenhet av att arbeta med en bred kundkrets. Våra kunder inkluderar större organisationer som kommuner, landsting, bostadsrättsföreningar och fastighetsförvaltare, samt mindre kunder såsom enskilda privatpersoner. Under åren som vi har verkat runt om Göteborgs stad som fönsterrenoverare har vi successivt byggt upp ett omfattande kontaktnät.

Tack vare våra många nöjda kunder har efterfrågan på våra tjänster kontinuerligt ökat. Vi välkomnar alla som behöver professionell hjälp med fönsterrenovering eller installation av nya fönster – ingen kund är för stor eller för liten för oss. Kontakta oss idag.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar det att reparera ett fönster?

Kostnaden för att reparera ett fönster kan variera beroende på skadans omfattning, fönstrets storlek och typ, samt materialkostnader. För en exakt kostnadsuppskattning rekommenderar vi att du kontaktar oss på BKB Fönsterteknik AB, för en skräddarsydd offert.

Hur ofta behöver man renovera fönster?

Frekvensen för renovering av fönster beror bland annat på fönstrets material, exponering för klimat och hur väl de underhålls. Regelbundet underhåll kan förlänga intervallet mellan renoveringarna. För professionell rådgivning och service kan du vända dig till BKB Fönsterteknik AB.

Bör man renovera eller byta fönster och dörrar?

Valet mellan att renovera eller byta fönster och dörrar beror på flera faktorer, inklusive skadans omfattning, fönstrets eller dörrens ålder och material, samt dina budgetmöjligheter. Ibland kan en renovering vara tillräcklig för att återställa fönstrets eller dörrens funktionalitet och utseende. Är skadorna för omfattande kan däremot ett byte vara nödvändigt, eller om du vill uppgradera till ett mer energieffektivt alternativ. För professionell rådgivning och bedömning av dina specifika behov, är du välkommen att kontakta oss på BKB Fönsterteknik AB.

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss och beskriv din situation.

Kontakta oss

Skicka din förfrågan


(Lämna tom)

Omdömen på Reco